Menü

Rólunk

Díjaink

 

Környezetvédelmi Innovációs Díj (2022)
Innovációs Szövetség elismerése: webSCADA6 folyamatirányító rendszer a tiszta víz szolgálatában. A díjról bővebben itt olvashat.
 

 
Polinszky-díj (2021)
Veszprém Megyei Jogú Város által 2001-ben alapított díj. A díjról bővebben itt olvashat.
 
 
Év Vállalkozója Díj (2019)
Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége A díjról bővebben itt olvashat.
 
 
Innovációs Nagydíj Pályázat Kiemelt Elismerés (2018)
Távfelügyelettel vezérelhető, automata talajgenerátorokból álló országos jégeső-elhárítási rendszer (JÉGER) kifejlesztéséért és megvalósításáért. A díjról bővebben itt olvashat.
 
 
Kutatás-Fejlesztési és Innovációs Díj (2018)
Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Pannon Egyetem által alapított díj A díjról bővebben itt olvashat.
 
 

Alapértékeink

 
 • Csapatszellem
 • Kreativitás
 • Bizalom
 • Pozitív hozzáállás
 • Naprakész tudás
 • Az elvégzett munka megbecsülése
 • Jó munkahelyi légkör
 • Lojalitás, elhivatottság
 • Motiváció
 

Controlsoft számokban

 
 • Magyarországon minden második ember, napi 24 órában kapcsolatban van olyan üzemirányító rendszerrel, amit cégünk épített ki vízellátás, szennyvízelvezetés terültén
 • Az elmúlt egy évben több, mint 18 millió ember biztonságos le- és felszállását segítette a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő világításvezérlő rendszerünk, amely a földi forgalomirányítást is végzi
 • Az általunk kiépített automata generátorokból álló jégkármérséklő rendszer amellett, hogy tíz milliárd forintokkal csökkenti a mezőgazdasági jégkárt, valamennyiünk ingatlanja, autója, veteményese fölé védőernyőt tart
 • Általunk fejlesztett célgépek, százmilliárd forint értékű áru gyors, hatékony csomagolását, szortírozását teszik lehetővé, hogy mielőbb eljussanak a vevőkhöz Európa szerte.
 • A Google, az Amazon, a Microsoft adatközpontjaiba kerülő szigetelt áramvezető sínek gyártását jelenleg automatizáljuk
 • 3 kontinensen, 12 országban vannak referenciáink
 • 30 év! Több, mint 3.000 sikeresen lezárt projekt!
   
 

Kezdetek

 
A CONTROLSOFT 1991-ben alakult a villamosiparban, illetve a folyamatirányítás területén nagy tapasztalatokkal rendelkező magyar szakemberek összefogásával. Az alapítók fő szándéka az volt, hogy minél több felhasználó számára elérhetővé tegyék a modern villamos rendszerekben és az automatizálásában rejlő lehetőségeket. A társaság azóta is változatlan formában, teljes magyar tulajdonban működő cég.

A megalakulást követő években a vállalkozásnak fokozatosan sikerült kiépítenie egy olyan széles tevékenységi kört, melynek révén a ipari automatizálás, folyamatirányítás versenyképes, meghatározó szereplőjévé lépett elő. Szolgáltatásaink elsősorban magas műszaki színvonalú erős- és gyengeáramú berendezések, irányítástechnikai, valamint üzemi felügyeleti rendszerek tervezésére, kivitelezésére irányultak.
 
 
 

Fejlődés

 
Működésünk kezdeti szakaszában többek között ipari technológiai folyamatok vezérlését végeztük. Korszerű megoldásokat nyújtottunk különféle technológiák energiaellátása, villamos hajtások szabályozása, ipari technológiák folyamatirányítása, rendszerfelügyelete terén.

A 90-es évek második felétől jelentkező megrendelői igények hatására szoftverfejlesztéssel bővítettük tevékenységünket, amelynek során a vállalkozások teljes műszaki tevékenységét lefedni képes, integrált információs rendszert hoztunk létre. Fejlesztésünk számos helyen – elsősorban közmű vállalatoknál – biztosítja a termeléssel, az erőforrások elosztásával és felhasználásával, a minőségbiztosítással, valamint a környezetvédelemmel kapcsolatos információk egységes, platformoktól független feldolgozását.

A piaci elvárásoknak eleget téve önálló, nyílt szabványokra épülő folyamatirányító rendszert fejlesztettünk ki webSCADA néven. Termékünk néhány év alatt komoly sikereket ért el, mivel a szoftver a zárt rendszerű nagyvállalati alkalmazások biztonságát nyújtja, ugyanakkor mellőzi azok egyedi, gyártó-specifikus, jelentős fejlesztési költségekkel járó megoldásait.

Innovatív, megbízható rendszereinkkel az ipar és a mezőgazdaság egyre több szegmensébe jutottunk el: víz és szennyvízkezelés, környezetvédelmi monitoring rendszerek, autóipari rendszerek, repülőtéri irányítási rendszerek, olaj- és gázipar, távhő ellátó és jégkármérséklő rendszerek.  Tevékenységeink között a villamos generálkivitelezés mellett a szoftverfejlesztési, mechatronikai szolgáltatások is fontos szerepet kaptak.

Az ezredfordulót követően kiléptünk a nemzetközi piacra is, külföldi helyszíneken megvalósított sikeres projektjeink száma fokozatosan gyarapszik. Fővállalkozóként, valamint nemzetközi együttműködés keretében már tíz országban voltunk jelen.

A szakmai tevékenység mellett nagy hangsúlyt fektetünk a vállalkozás üzemgazdasági folyamataira is, ezért 2008-tól korszerű integrált vállalatirányítási információs rendszert alkalmazunk.
 
 
 

Kutatás, fejlesztés

 
Felsőoktatási intézményekkel és más vállalkozásokkal közösen több alkalommal vettünk részt K+F projektekben. A főbb szakterületek, ahol számottevő eredményeket értünk el: technológiai folyamatok optimalizált vezérlése, egészségügyi, valamint sport informatika, webtechnológiák kutatása, IT biztonság, mesterséges intelligencia.

Cégünk résztulajdonosa egy kutató intézménynek, amely IKT vállalkozások számára egyetemi oktatási szinten biztosítja a szakemberek utánpótlását, képzését, valamint az új kutatási eredmények vállalkozások számára történő közvetlen átadásának lehetőségét.
 
 
 

Ajánlás

 
A közel három évtizedes működés során szerzett tapasztalataink révén komplex megoldást kínálunk azon üzleti partnereink számára, akiknek fontos, hogy tevékenységükről gyors, pontos, lényegi információkat kapjanak. Szoftvereink, valamint a kapcsolódó villamos és gépészeti háttér lehetővé teszi a különböző technológiai folyamatok integrált irányítását, állandó felügyeletét. Megrendelőink igényeihez adaptált rendszereinkkel kiküszöbölhetők a párhuzamosságok, növelhető az üzembiztonság és a beépített eszközök élettartama, mindez hozzájárulhat a működés gazdaságosságának és hatékonyságának javításához. Nálunk az IoT és az Ipar 4.0 nem újdonság, hanem több évtizedes gyakorlat.
 
Támogatott projektek