Menü

Célgépek

 
A Controlsoft Kft. innovatív szoftver- és hardvermegoldásokat kínál gyártásfolyamatok ellenőrzésére: úgymint termék- és/vagy csomagoló anyag továbbítás, automata csomagolás, folyamat felügyelt, scada rendszerek. Célunk, hogy ügyfeleink számára hatékonyabb, fenntarthatóbb és termelékenyebb munkafolyamatokat biztosítsunk.
 
Termékeink és szolgáltatásaink:
 • Univerzális csomagológép: Intelligens, moduláris csomagológép, amely számos termékhez rugalmasan illeszthető. A folyamat felügyeletet mesterséges intelligencia és egyéb szoftverek támogatják, amelyek optimalizálják a karbantartási és csomagolási folyamatot. 
 • Gyártásfelügyelet: Valós idejű gyártási adatok gyűjtése és elemzése, amely segít a hatékonyság javításában és a hibák megelőzésében.
 • Energiamenedzsment: Az energiafelhasználás optimalizálása a költségcsökkentés és a fenntarthatóság érdekében.
   
 
Örömmel mutatjuk be Önöknek automatizált célgépeink legújabb generációját, melyek kiváló minőségű és hatékony megoldásokat nyújtanak az élelmiszeripari folyamatok optimalizálására. A legmodernebb technológiákat felhasználva tervezett gépeink segítségével lehetőség nyílik a termelékenység növelésére, a költségek csökkentésére és a termékek egyenletes minőségének biztosítására. Szenvedélyünk, hogy innovatív megoldásokat kínáljunk ügyfeleinknek, és büszkék vagyunk arra, hogy részt vehetünk az élelmiszeripar fejlődésében és modernizációjában. Látogasson el hozzánk a FoodTechShow kiállításon, és fedezze fel, hogyan segíthetünk vállalkozásának sikeres és hatékony működésében!
 
 
 
 
 

Schneider Electric CEE LOG szállítószalag
 
Magyarország egyik legnagyobb logisztikai központjában üzemebe helyeztünk egy automata szállítószalag rendszert. Ügyfelünk, a Schneider Electric Central-European Logistics Center, ahonnan Kelet- és Közép-Európát, Törökországot és Oroszországot szolgálják ki a Schneider Electric teljes termékválasztékával.
 
A rendszer négy különböző méret dobozból akár óránként 300 db-ot képes felkészíteni. A folyamat során hevederes és görgős szállítórendszerek együttműködésével, pozíció tartó és anélküli irányváltásokkal jutnak el a dobozok a bemeneti szalagokról a kimeneti célszalagokig, ahol az operátorok ANDON jelzések segítségével priorizálva tudják leszedni őket.
 
A szállítószalag rendszer része egy olyan nyomtatóállomás, ahol dobozra ragasztással és dobozba ejtéssel különböző méretű és eltérő tartalmú címkék kerülnek a dobozokra, illetve dobozokba.
 
A dobozokat a kimeneti szalagokra juttatás előtt egy mérlegen átjuttatva lemérjük, a mért értéket adatbázisban tároljuk, ezzel támogatva a súly alapú doboztartalom ellenőrzést a teljes csomagolási folyamat végén.
 
A rendszer működését egy webSCADA folyamatirányító – Schneider PLC páros biztosítja, amelyek a helyi adatbázis adatait és 40 optikai érzékelő jeleit felhasználva vezérlik a teljes folyamatot.
 
 
  
 
 

Schneider Electric CEE LOG dobozfelállító gép
 
Schneider Electric CEE Log szállítószalag projekt kiegészítéseként a megrendelőnk szerette volna a kartondobozokat automatán felállítani. Ehhez készítettünk 4 különálló gépet, amik a betárazott alapanyagból készre hajtott dobozokkal látják el a 4 bemeneti puffer pályát (Szélesség x Hossz x Magasság [mm]) 150 x 400 x 150 –tól 400 x 600 x 300 méretig FEFCO 0321 típusú kartondobozokkal.
 
 

Schneider Electric Prodax Klincselő, Szegecselőgép felújítás
 
A cégünk által továbbfejlesztett gép feladata, hogy az elektromos vezetők síncsatornába összefogó burkolatát rögzítése szegecseléssel. Ezeket a termékeket nagyteljesítményű energiaátvitelre és energiaelosztásra használják 800-5000 A-ig.
Megoldások:
Szervó motoros mozgatás, pozíció visszajelzés, finomhangolt mozgás. 
Útmérők által szolgáltatott pontos visszajelzés az alátámasztókról. 
Az automata szegecselési köz állítás több típusú termék gyártására nyújt lehetőséget. 
Köztes leszorítás a termék szegecselés közbeni stabilitása érdekében. 
Kibővített biztonsági funkció. 
Teljesen automata üzem. 


 

Schneider Electric Prodax Mylar, Fólia formázó
 
Gépünk szigetelést gyárt elektromos vezetőkre, amiket tokozott síncsatorna rendszerbe szerelnek, majd nagyteljesítményű energiaátvitelre és energiaelosztásra használják 800-5000 A-ig.
 
A gépsor tekercselt fólia alapanyagból formázott elektromos szigetelőt gyárt beállítható hosszméretre, nyolc különböző szélességben, nagyteljesítményű energiaátvitelre és energiaelosztásra szolgáló vezetők teljes körbevételére.
 
A gépsor ellenőrzi a befűzött fólia szélességét, előmelegíti azt, majd a két szélét megfelelő rádiusszal, 180-180°-kal visszahajtva alakítja ki a szigetelő csatornát. A hosszméretre vágást optikai szenzor ellenőrzi, amit egy precíziós szervó motor mozgat. A berendezés a szigetelendő vezetőtest méretéhez igazodva nyolc különböző szélességi méretben és beállítható hosszban tud gyártani és átmenetileg tárolni terméket. Előnye a kis helyigény, a gyors átállás és a kontrollált gyártás.

A fólia formázás folyamata:
A tekercsről folyamatosan lecsévélt, már lapos fólia középső 1/3-a az alsó rész, majd a jobb és bal oldali 1/3 részt 180°-ban fölé hajtjuk 3 mm-es rádiusszal, így tartva belső 6 mm-es magasságot a vezető számára. 
Megoldások:
 • A tekercsszélesség ellenőrzése optikai szenzorokkal történik, így nem lehet rossz méretű alapanyaggal gyártani. 
 • A cserélendő alkatrészek színkóddal vannak ellátva, így segítve az operátorok munkáját.  
 • A szélesség beállítása 70-400 mm között 8 lépcsőben történik, teljesen automatán léptetőmotoros hajtással. 1 gép = 8 különböző termék típus 
 • 600-4000 mm-ig fokozatmentesen képes gyártani kevesebb, mint 4 m/perc sebességgel. Selejt, hulladék, energia megtakarítás. 
 • A többlépcsős kimeneti puffernek köszönhetően a késztermék biztonságos eltávolítás alatt a gép folyamatosan képes termelni. Termelési hatékonyság optimalizálás. 
 • Hálózaton keresztül adatgyűjtés a megrendelő folyamatirányító rendszerébe. Ipar 4.0 ​
 

 
 
Schneider Electric Sant Boi, Spanyolország dobozfelállító gép
 
Üzembe helyeztünk egy automata doboz felállító gépet Sant Boi de Llobregat városában található Schneider Electric Logisztikai Központjában, ami kiszolgálja Spanyolországot és Portugáliát; amellett, hogy más nemzetközi áramlások központja is. 
A Box-O-Matic névre keresztelt gépünk képes óránként több mint 270 db FEFCO 0321 típusú dobozt készre hajtani és továbbítani egy puffer szállítópályára, ami a meglévő rendszer igényeinek megfelelően adagolja őket további felkészítésre.
A berendezés elektronikus komponenseit tekintve csak Schneider Electric alkatrészekből áll. 
 

Mercedes-Benz

A Mercedes Benz Kecskeméten és Brémában épült új karosszéria üzemében végeztünk programozói munkát a Z2 nyers karosszéria összeállító sorokon. A programozást Integra Standard alapján végeztük.
Feladatok:
 • szállítópálya egyes állomásain lévő vezérlésének programozása, kapcsolat felépítése a pálya melletti karosszéria elemillesztő, ragasztó, stancoló illetve pont- és ívhegesztő robotokkal
 • robotkarok mozgásának szinkronizálása, összehangolása
 • pálya körüli biztonsági rendszer safety PLC-k programozása
 • riasztási és gyűjtött adatok továbbítása a felsőszintű Integra rendszer felé