Menü

SPAR Budapest Maraton 2022.10.08. - élménybeszámoló

post img
A rajtzónához közeledve, a távolból a fülünkbe kúszó ritmusos dallamok hívogattak egy kalandra, melyet kiscsapatunk sosem felejt. A helyszínen emberek ezrei gyűltek össze, hogy teljesítsék egyénileg vagy csapatban a futók számára oly bűvös 42 km-t. Az idő múlásával, ahogy közeledett a rajt időpillanata, az izgatottság nőttön-nőtt. Kivétel nélkül, minden futóban puskaporos hangulat uralkodott, arra várva, hogy kirobbanhasson a rajtvonal mögül.
A kedélyeket tovább szította a lelkes kísérők, családtagok és barátok fáradatlan skandálása:
Hajrá! Menni fog! Sok sikert! Ügyes leszel! …
Lehetetlen szavakba önteni az érzést, hogy milyen volt látni és megélni, hogy ennyi embert összeköt és motivál egyetlen cél. Végül a hangszóróból megszólalt egy férfihang és elkezdődött a várva várt visszaszámlálás:
 
Tíz, Kilenc, Nyolc, Hét, …, Kettő, Egy, RAAAAAAAJT!
Ekkor kicsi és nagy, aki csak tudott torkaszakadtából drukkolt az elrajtoló futóknak. Mi is hangunkkal nem spórolva biztattuk Ildikót, aki nagy mosollyal arcán megkezdte első km-ét a SPAR Budapest Maraton 2022-es versenyén.

A második váltóponton Norbit vártuk, aki erőnek erejéből gyűrte a kilométereket, tervezet idejét jócskán csak lefaragva. Még gyors bemelegítés, rajtszám ellenőrzés és mire felnéztem már ott is volt a kanyarban. Ekkor kezdetét vette 11,8 km-nyi lihegéssel párosult városnéző körutam, ahol zenésznek, szurkolók és a frissítőponton helytálló lelkes önkéntesek tették varázslatossá mindenegyes megtett km-em.

A célban, Bismarckokról álmodozva vártuk Márkot, akinek jobbján becsatlakozva 3 óra 47 perc 29 másodperc alatt lefutottunk egy hétköznapinak nem mondható, csodálatos Maratont.
 
Ricsi, a negyedik futó
 

 
« Vissza