Menü

Schneider Electric CEE Log szállítószalag

post img
Magyarország egyik legnagyobb logisztikai központjában üzemebe helyeztünk egy automata szállítószalag rendszert. Ügyfelünk, a Schneider Electric Central-European Logistics Center, ahonnan Kelet- és Közép-Európát, Törökországot és Oroszországot szolgálják ki a Schneider Electric teljes termékválasztékával.
 
A rendszer négy különböző méretű dobozból akár óránként 300 db-ot képes felkészíteni. A folyamat során hevederes és görgős szállítórendszerek együttműködésével, pozíció tartó és anélküli irányváltásokkal jutnak el a dobozok a bemeneti szalagokról a kimeneti célszalagokig, ahol az operátorok ANDON jelzések segítségével priorizálva tudják leszedni őket.
 
A szállítószalag rendszer része egy olyan nyomtatóállomás, ahol dobozra ragasztással és dobozba ejtéssel különböző méretű és eltérő tartalmú címkék kerülnek a dobozokra, illetve dobozokba.
 
A dobozokat a kimeneti szalagokra juttatás előtt egy mérlegen átjuttatva lemérjük, a mért értéket adatbázisban tároljuk, ezzel támogatva a súly alapú doboztartalom ellenőrzést a teljes csomagolási folyamat végén.
 
A rendszer működését egy webSCADA folyamatirányító – Schneider PLC páros biztosítja, amelyek a helyi adatbázis adatait és 40 optikai érzékelő jeleit felhasználva vezérlik a teljes folyamatot.
 
Az első ütemet követően jelenleg folyamatban van a projekt II. üteme, melynek keretében 4db automata dobozhajtogató gépet fogunk szállítani.
 
  
 
 
« Vissza