Menü

Öntöttmárvány ablakpárkány megmunkáló gép automatizálása

post img
Szakembereink nemrégiben fejezték be Fertődön a Marmorit Kft. által forgalmazott öntöttmárvány ablakpárkányok gyártóegységének automatizálási munkáit. A fejlesztés eredményeként a nyers munkadarabok egy öt állomásból álló megmunkáló gépen keresztül haladva nyerik el helyére építhető, végleges formájukat.
 
A termék külső majd belső élének letörése után készülnek a rögzítőfuratok, amelyek pontos helyzetét a berendezés a továbbítási sebesség alapján automatikusan határozza meg. Ezt követően történik a teljes portalanítás, a porszívó egységet FESTO szervo vezérli a munkadarab méretét folyamatosan figyelve. A folyamat során automatikusan történik a munkadarabok rögzítése, pozicionálása, a munkadarab szélessége alapján a megfelelő sebesség kiválasztása, illetve a menet közbeni sebesség korrekció.
 
A maró és csiszoló szerszámok mozgatását, megmunkálás közbeni finom beállítását 7 darab SMC  léptető motor végzi. A rendszert egy Siemens S7-1500-as PLC vezérli, amely a perifériákkal, a szervókkal és a HMI-vel ProfiNet kommunikációs protokollal tart kapcsolatot. A munkadarab típusát - és a típushoz tartozó beállításokat a rendszer receptúrákban tárolja, a gyártás közbeni finombeállítás eltéréseket rögzíti. Az automata gépsor nagyban meggyorsította a gyártási folyamatot, jelentősen lerövidítette az egyes típusok közötti váltások, illetve az új típusok bevezetésének idejét. Ezzel nagyobb volumenű, pontosabb gyártást tett lehetővé, fokozva a hatékonyságot és a rugalmasságot.
 
« Vissza