Menü

Éles bevetésben a Fülöp-szigeteken

post img
Sajnos nem kellett sokat várni a HWTC katasztrófahelyzetekben használható mobil vízkezelő berendezésének első éles bevetésére. A Controlsoft Kft. a vízkezelő berendezés villamos szerelési, automatizálási és szoftverfejlesztési munkáit végezte el.  
 
A Fülöp-Szigeteket az elmúlt hetekben több halálos kimenetű tájfun is sújtotta, több száz ezer ember került kitelepítésre, az anyagi károk pontos felmérése pedig még jelenleg is zajlik.
 
Az októberi sikeres beüzemelés és teszt üzem után, november elején Catanduanes-be került leszállításra a berendezés egy katonai szállító repülőgép segítségével. A helyszínen nem állt rendelkezésre ivóvíz, így a technológia segítségével egy folyóból állítottak elő egészséges és biztonságos ivóvizet a katasztrófavédelem munkatársai, melyet a Vörös Kereszt osztott ki tartálykocsik segítségével a helyi lakosoknak.
 
Bízunk benne, hogy a technológiai megoldásaink a jövőben is hozzá tudnak járulni a helyi lakosok életkörülményeinek javításához, különös tekintettel katasztrófahelyzetek esetében.
 
 
« Vissza