Menü

Balatonfüred Yacht Club - okoskikötő, okosmérés

post img

Cégünk kapott megbízást Magyarország egyik legpatinánsabb Yacht Clubjában az okoskikötő rendszer megvalósítására. Ennek első lépéseként, a kikötő bővítésével együtt, okosmérő rendszer kiépítését végezzük!

1867. március 16-án alapították meg Balaton-Füredi Yacht Egylet néven hazánk első vitorlás klubját. A klub elnöke gróf Batthyány Ödön volt.  1882-ben került sor az első hazai vitorlásverseny szervezésére. A XX. század történelmi viharait túlélve, a klub végig a magyar vitorlássport élvonalába tartozott, számos Világ és Európa-bajnok versenyzőt nevelt, illetve jónéhány Világ- és Európa-bajnokságot rendezett a festői szépségű öbölben.

A BYC a hazai kikötők közül úttörőként, okosmérő rendszer kiépítését kezdi meg. Ennek keretében mind a 144 hajóhelyen külön-külön lehetőség lesz a villamos- és vízfogyasztás mérésére, monitorozására. Mind a kikötő üzemeltető, mind a hajóhely bérlők akár a mobiltelefonjukról pontosan nyomon tudják követni a fogyasztási adatokat, a hajók töltését tudják indítani és leállítani, riportokat tudnak készíteni. Későbbiekben a mobiltelefonról akár értéknövelt szolgáltatások (hajótisztítás, ponyvázás, pezsgő rendelés, ...) is elérhetőek lesznek. 

A kikötői oszlopokban elheyezett fogyasztásmérők jeleit a kikötőszárakon elhelyezett PLC-ken keresztül, egy webSCADA alkalmazás segítségével jelenítjük meg. Kihasználva a webSCADA rendszernek az ipar különböző területein már bizonyított funkcióit, a nyári szezonra a patináns kikötő egy igazi XXI. századi IoT megoldással korszerűsíti a szolgáltatásait.
« Vissza