Menü

ABOS 3 irányítástechnikai szakértői minősítés

post img
2020-ban az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. ABOS 3 minősítési eljárást folytatott le Cégünknél. Az audit eredményeként „ABOS 3 biztonsági osztályokba sorolt irányítástechnikai rendszerekkel, rendszerelemekkel kapcsolatos gyártási, szerelési, üzembe helyezési, karbantartási, szoftverfejlesztési és ezekhez kapcsolódó szakértői tevékenységek végzésére” alkalmassá nyilvánította Társaságunkat.
 
Az elmúlt hónapokban Pakson az Atomerőműben munkatársaink több irányítástechnikai rendszerekkel, rendszerelemekkel kapcsolatos szakértői tevékenységet végeztek, hozzájárulva Magyarország biztonságos atomerőműi villamosenergia-termeléséhez.
 
A Paksi Atomerőmű villamosenergia-termelése több mint 30 éve biztosítja Magyarország villamosenergia-szükségletének jelentős hányadát. Napjainkban az atomerőmű a hazánkban megtermelt villamos energia több mint 50 százalékát biztosítja. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. jogelődjét, a Paksi Atomerőmű Vállalatot 1976. január 1-jén hozták létre. A cég megalapítása egy új iparág megjelenését jelentette Magyarországon, az atomenergia alkalmazását villamos energia előállítására. Az üzemidő-hosszabbítási program eredményeképpen az atomerőmű 1. és 2. blokkja további 20 évig üzemelhet, továbbra is biztosítva az energiatermelés kedvező feltételeit, a 3. blokk 2036-ig, a 4. blokk 2037-ig termelhet villamos energiát.
 
 
« Vissza