Menü

Újabb megbízás a Paksi Atomerőműben

post img
Az Atomerőmű biztosítja Magyarország villamos energia ellátásának 53%-t, ezért működőképességének fenntartása kiemelten fontos. Nagy megtiszteltetés, és műszaki kihívás számunkra, hogy részt vehetünk a vezérlőrendszerek rekonstrukciójában. Korábbi projektjeinkkel, 30 éves tevékenységünkkel bizonyítottuk, hogy cégünk képes a legmagasabb szakmai követelményeknek megfelelni, a legkritikusabb villamos és vezérlési feladatokat határidőre elkészíteni, a rendszereket beüzemelni. Olyan szakmailag felkészült és elhivatott kollégák alkotják a csapatunkat, akik tervezéstől, a gyártáson és szoftver készítésen át, a beüzemelésben és az üzemeltetés támogatásban a legmagasabb szakmai követelményeknek is meg tudnak felelni.  Ez bizonyítja, hogy évtizedek óta megbízható partnerei vagyunk a legnagyobb közműszolgáltatóknak, a Mercedesnek, a Budapest Airportnak, vagy akár a Paksi Atomerőműnek.

Jelen projekt keretében az elektromágneses szűrők és azok vezérlő és egyenirányító berendezései kerülnek felújításra. Ezen berendezések az atomerőművi blokkok üzembe helyezésével, ill. átadásával párhuzamosan 1980-as évek közepén létesültek. Az eredeti berendezéseket 1995 környékén új berendezések váltották fel.

A berendezések hosszú távon bizonyították működőképességüket és megbízhatóságukat, azonban a villamos berendezések és különösen az elektronika területén tapasztalható gyors műszaki fejlődés miatt az alkalmazott műszaki megoldások napjainkra elavultak, az akkor beépített eszközök nagy részének gyártása megszűnt, a csereszabatos tartalék alkatrészellátás nehézkessé vált.

Jelen projektbena vezérlő szekrények cseréjét funkcionalitásban, kezelésben, villamos bekötésben és telepítési helyén az eredetivel kompatibilis, de új és korszerű elemekből felépített berendezésekkel kell megoldani, Schneider Electric gyártmányú M580-as PLC-kre alapozva.
 
« Vissza