Menü

Új megbízás a Paksi Atomerőműben

post img
Jól kezdődött az új év számunkra! "Meghívást" kaptunk egy nagyon elit klubba! Cégünk közreműködik a főtápszivattyúk vezérlőrendszerének rekonstrukciójában a Paksi Atomerőműben!
 
A Paksi Atomerőmű Magyarország egyetlen atomerőműve. Építését 1966-ban határozták el, majd 1969 és 1987 között épült meg Pakson. Az alapkiépítéskor 1760 MW-os létesítmény napjainkban 2000 MW teljesítményű, Magyarország áramtermelésének több, mint 50%-át adja.  

A főtápszivattyúk vezérlőrendszere az erőmű legkritikusabb vezérlőrendszereinek egyike. Ez biztosítja a víz eljuttatását a gőzfejlesztőkbe, ahol a primerköri víz hőátadó csöveken keresztül gőzt fejleszt egy újabb zárt vízkörben 46 bar nyomáson és 260 Celsius-fokon. A termelt gőzmennyiség óránként 2940 tonna, amely két egymástól független, nagyméretű berendezést, a turbinákat tartja mozgásban percenként 3000 fordulattal. A forgó mozgás mechanikai kapcsolódásokon keresztül a generátorokban 15750 volt feszültségű áramot termel a mágneses indukció elvén. A villamos energia kapcsolóberendezéseken és transzformátorokon kerül az országos hálózatba 120 és 400 kilovolt feszültségszinten. A főtápszivattyúk vezérlését Schneider-Electric gyártmányú M580-as PLC-k végzik. 

« Vissza