Menü

Sikeres részvétel a Budapesti Víz Világtalálkozón 2019

post img
 
A Controlsoft Kft. sikeresen vett részt a 2019-es Budapesti Víz Világtalálkozón. Ebben az évben a testvér vállalatunkkal, a Hungarian Water Technology Corporation Kft-vel együtt állítottunk ki, mely cégünk nemzetközi képviseletéért és üzletfejlesztéséért felel.
 
A Budapesti Víz Világtalálkozó 2013 és 2016 után immár harmadik alkalommal rendezte meg Magyarország Kormánya. A 2019. október 15-17. között megvalósult konferenciát Áder János köztársasági elnök, az esemény fővédnöke nyitotta meg. A Világtalálkozó és a hozzá kapcsolódó események teljeskörű előkészítéséért és lebonyolításáért a Külgazdasági és Külügyminisztérium felelt.

A világ 118 országból érkezett több mint 2400 vendég részvételével zajlott rendezvényen Kambodzsa miniszterelnöke, 28 miniszter, 6 miniszterhelyettes és 5 államtitkár volt jelen. Emellett számos nemzetközi szervezet és hat multilaterális fejlesztési bank képviseltette magát vezetői szinten, köztük az Ázsiai Infrastrukturális és Beruházási Bank elnöke is a résztvevők között volt.

A Világtalálkozó részeként „Digitális és Természetközeli Fenntartható Megoldások” címmel megrendezett vízipari szakkiállításon (BWS 2019 Expo) több mint harminc kiállító mutatta be a hazai vízipar innovatív megoldásait. A szakkiállítás keretében közel 700 üzleti tárgyalásra került sor, összesen 96 magyar illetve külföldi vállalat között. A Szakkiállítás második és harmadik napjára, amely előzetes regisztráció nélkül is látogatható volt, közel 1000 külsős látogató érkezett.

Ügyvezetőnk, dr. Berzsenyi Miklós részt vett a „Digital and Nature-based Sustainable Solutions” témájú kerekasztal beszélgetésen, melyet Szöllősi-Nagy András professzor moderált.

A standunk népszerűnek bizonyult, cégcsoportunk több mint 10 magasrangú megbeszélést folyatott különböző nemzetközi politikai és üzleti delegációval, például Ugandából, Kubából, Kuvaitból, Indiából, Laoszból, Pakisztánból, Egyiptomból, Szaúdi Arábiából és Tunéziából is fogadtunk partnereket. A legtöbb érdeklődés vállalatcsoportunk konténeres vízkezelő berendezései, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen megvalósított jégkármentesítő rendszer (JÉGER) iránt mutatkozott
.  
A kiállítás második napján meglátogatta standunkat Áder János Köztársasági Elnök Úr, akit tájékoztattunk a nemrég befejezett és jelenleg is futó projektjeinkről.
 
TV közvetítésben megjelent interjú megtekintése.
 
 
 
« Vissza