Menü

Összefogás a duális képzésben tanuló technikusokért

post img
Társaságunk 2021-ben lesz 30 éves. Mi már tudjuk, hogy eddig elért eredményeinket, sikereinket jól képzett és elkötelezett munkatársainknak köszönhetjük. Több nemzedék dolgozott és dolgozik jelenleg is a Controlsoft Kft-nél, mérnökök és technikusok egyaránt. Annak érdekében, hogy folyamatosan biztosítsuk a jól felkészült mérnök és technikus utánpótlásunkat, évek óta részt veszünk gyakorlati képzésükben. Cégünk duális képzőhelyi akkreditációval is rendelkezik, s gyakorlati képzés keretében fogadjuk és oktatjuk a veszprémi szakközépiskolák villanyszerelő, informatikus és mechatronikus tanulóit.  

Most egy újabb lépést tettünk. Társaságunk az „Ipar 4.0” stratégia mentén megújuló szakképzési folyamatokat támogatva a múlt héten együttműködési megállapodást írt alá a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikumával.

A Controlsoft Kft. amellett, hogy 12 Siemens PLC gép beszerzését tette lehetővé, az iskolában létrejövő mechatronikai laborban, a hálózat kiépítésében és működtetésében is segíti az oktatókat és a tanulókat. „Dr. Berzsenyi Miklós ügyvezető szerint nagy öröm a szakképzés átalakulása, hiszen így közelebb kerülhetnek a tanulók az ipar valós elvárásaihoz, a megkövetelt tudáshoz. Nagyon fontos ugyanis észrevenni, hogy nem elég jó mérnököket alkalmazni, középszinten dolgozó jól képzett technikusokra is szükség van, amelyet csak korszerű oktatással lehet a kezdetektől fogva biztosítani.”
 
(Kép forrása: vehir.hu)
 
Médiamegjelenések:
« Vissza