Menü

Koningshoeven Abbey apátsági sörgyár szennyvíztisztító telepének beüzemelése

post img
Október első felében Hollandiában töltöttek kollégáink egy hetet. Tilburg város közelében, a Koningshoeven Abbey apátsági sörgyár szennyvíztisztító telepének beüzemelésében vettünk részt. Az új telep az ún. "élőgépes" technológián alapul, azaz különféle fajtájú növények végzik el a tisztítási folyamatokat. Az épületek külső kialakításánál pedig nagyon figyeltek arra, hogy teljes mértékben illeszkedjenek a környezetükhöz. A holland kivitelező cég szakembereivel szoros együttműködésben végeztük el a teszteket, üzempróbákat.

Szállásunk az apátság épületében kialakított vendégházban volt, csak pár perc sétára a sörgyártól. Spártaian egyszerű berendezésű, de tiszta, egyszemélyes szobákban tapasztalhattuk meg a mindennapi szerzetesi életformát.

A napi háromszori ellátás főleg vegetáriánus étkezést jelentett, ami a fiatal, életerős kollégákat néha jobban megviselte, mint egy átlagos beüzemelés szokásos viszontagságai, nehézségei :o) A vacsoráknál azonban végigkóstolhattuk a saját gyártású söreik széles választékát, így az esték jó hangulatban teltek.
 
« Vissza