Menu

Nemzeti Exportvédelmi Program - Külpiaci Növekedési Támogatás - Leányvállalatunkkal

A projekt azonosító száma: NTP2020-000035/2
 
A kedvezményezett neve: CONTROLSOFT-AUTOMATIKA Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, Controlsoft Autmatizare S.R.L.
A projekt címe: Termelő üzemcsarnok létrehozása Csíkszeredában
 
A szerződött támogatás összege: 290.500.640, - Ft
 
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.03.31.
 
A projekt bemutatása: Vállalatunk és romániai Leányvállalata (a Controlsoft Automatizare S.R.L.) a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. „Külpiaci Növekedési Támogatás” című pályázati felhívásán 290 500 640 Ft támogatást nyert a „Termelő üzemcsarnok létrehozása Csíkszeredában” című projektünk megvalósítására. A támogatási szerződés mindhárom fél részéről aláírásra került. 
 
A több mint 30 éves, 100%-ban magyar tulajdonú CONTROLSOFT-AUTOMATIKA Szolgáltató Kft. Magyarországon piacvezető a vízügyi- és szennyvízkezelési automatizálási rendszerek fejlesztése, PLC-k gyártása, telepítése és karbantartása területén. Vállalati stratégiánk értelmében a következő években jelentős erőforrásokat szeretnénk fektetni a román piacon való jelenlétünk erősítésére. Társaságunk Leányvállalatával együttműködve 486.429.472 Ft / 1.353.336 EUR értékű beruházási projekt keretében - a vízügyi automatizálásban kulcsfontosságú – gyártó üzemcsarnokot és ehhez kapcsolódó irodaépületet épít Hargita megyében, Csíkszeredában. 
 
A beruházás és a képzett munkaerő automatizált vízügyi- és szennyvízkezelési, folyami gátak és zsilipek, illetve jégkármérséklő rendszerekhez kapcsolódó informatikai és elektrotechnikai termékek tervezését, villamos és PLC-s szekrények gyártását, telepítését, fejlesztését és karbantartását teszi lehetővé Romániában (de akár egyéb szomszédos országokban is) a 2021-2027 közötti időszakban megvalósuló vízügyi- és szennyvízkezelési, illetve jégkármérséklő beruházásokhoz, fejlesztésekhez kapcsolódóan.
 
Köszönjük a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. támogatását.
 
 
 
Hírek a projektről