A Controlsoft

A Controlsoft Automatika Szolgáltató Kft. 1991-ben alakult, az erős- és gyengeáramú kivitelezés és folyamatirányítás területén több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek összefogásával. Filozófiánk az volt, hogy meglévő és leendő partnereink számára elérhetővé tegyük a modern villamos rendszerekben és automatizálásban rejlő lehetőségeket.

A hangsúlyt mindig megbízható termékek előállítására, minőségi szolgáltatáskínálat kiépítésére és környezetünk védelmére fektettük. Ezen elkötelezettségeink érdekében ISO 9001:2008 szabvány szerinti minőségirányítási rendszert és ISO 14001:2005 szabvány szerinti környezetközpontú irányítási rendszert vezettünk be.

A versenytársak megjelenése egyre élesebb versenyhez vezetett a villamosipari szektorban. Annak érdekében, hogy megőrizzük, illetve növeljük piaci versenyképességünket és előnyünket, olyan széles tevékenységi portfóliót építettünk ki, amely lefedi az erősáramú villanyszerelés teljes szegmensét.

Hiszünk abban, hogy köztéri és ipari villamos hálózatok építésével és felújításával, technológiai és épület villanyszerelési munkákkal, illetve építmények és városrészek díszkivilágítása révén folyamatosan hozzájárulunk a magyar gazdaság és a települések fejlődéséhez. Munkánkban a biztonság, a környezet védelme és a megújuló energiaforrások kitartó keresése vezérel bennünket.

Tevékenységünket a kezdetektől fogva végigkíséri a legmagasabb szakmai színvonalon előállított, minősített beszállítók és gyártók alkatrészeiből összeállított – a legszigorúbb műszaki elvárásoknak is megfelelő, erősáramú elosztó berendezések, 0,4-10 kV-os elosztó berendezések, programozható logikai vezérlővel szerelt irányító berendezések és egyéb villamos berendezések (alelosztók, csatlakozó szekrények, ipari kommunikációs berendezések, egyedi elektronikák) kivitelezése.

A piaci elvárásokat szem előtt tartva, önálló - nyílt ipari szabványokra épülő – folyamatirányító rendszer fejlesztésébe kezdtünk webSCADA néven. Termékünk néhány év alatt a hazai piac egyik meghatározó SCADA szoftvere lett. Elterjedését segítette, hogy megbízhatóságával, felhasználó-központú kezelőfelületével a zárt rendszerű nagyvállalati szoftverek biztonságát nyújtja, de mellőzi azok egyedi, gyártó-specifikus, esetenként jelentős fejlesztési költséggel megvalósítható megoldásait. A rendszer továbbfejlesztésén és a támogatási feladatokon folyamatosan jelentős kapacitással dolgozunk. Mostanra elmondható hogy erőfeszítéseink sikeresek voltak, hiszen a régió egyik piacvezető termékévé nőtte ki magát, Magyarország legnagyobb kiterjedésű víziközmű rendszereit felügyelik az általunk fejlesztett megoldásokkal.

A hazai piacon a 90-es évek második felére tehető a víziközmű vállalatok azon igénye, hogy a rendelkezésre álló erőforrás-, termelési-, elosztási-, minőségbiztosítási és környezetvédelmi információk feldolgozását egységes és integrált módon, modern vállalatirányítási rendszer bevezetésével biztosítsák. Ezt felismerve fejlesztettünk ki olyan integrált műszaki információs rendszert, amely a vállalat teljes műszaki tevékenységét lefedi. A rendszer azon területeken segíti az információk kezelését, amelyre az általános gazdasági információs rendszerek nem terjednek ki. Az eredmény egy egységes környezetben működő, platformoktól független, komplex információs rendszer, amely teljesen integrált megoldást jelent.

Az általunk fejlesztett Portál alapú információs rendszer asp.net alapokon vízügyi igazgatóságok műszaki adminisztrációját segíti. A rendszert több vízügyi igazgatóság is használja, és a közelmúlt nagy ár- és belvízi védekezései során többször bizonyította hatékonyságát.

Az ország határait átlépve több sikeres projektet teljesítettünk Lengyelországban, Oroszországban és Romániában, szolgáltatásainkra Spanyol, Német és Kínai területekről is mutatkozik igény, több külföldi céggel állunk kapcsolatban.

A naprakész műszaki megoldásokat felvonultató folyamatirányítási rendszerek mellett nagy figyelmet szentelünk innovatív technológiák fejlesztésére is. Több saját fejlesztésű termékkel és jelentős szellemi kapacitással szolgáljuk a szakmai igényeket, fáradhatatlanul keressük az utat a jobb megoldások irányába.

Pályázatok